Bloggers, hebben zij het ideale beroep waar wij van dromen?

Wat zijn bloggers? Wat voor mensen zijn het? En waarom doen ze het?

Allemaal vragen die je kan stellen om erachter te komen wat een onderwerp precies is. In deze blog ga ik jullie meer vertellen over bloggers en wat ze precies doen.

Wat zijn bloggers?

Je ziet steeds meer dat er onlinemarketingbureaus ontstaan. Een goed voorbeeld daar van is, Blauwe Monsters. Een onlinemarketingbureau is een bedrijf gespecialiseerd in het internet en de mensen omhoog halen in google. Bloggers horen daar ook bij. Je ziet vaak dat er via een blog wordt gelinkt naar een andere pagina. Dat vindt Google fijn. Bloggers maken blogs over van alles en nog wat. Het kan van kinderautostoeltjes tot erotiek gaan. Blogs zijn eigenlijk een hulpmiddel om je bedrijf sneller en hoger te vinden in de zoekmachine van Google. Even terugkomend op het onderwerp. Bloggers zijn dus gewoon mensen die teksten schrijven voor een website en die online zetten en in die teksten linken naar een andere website. Je hoeft dus niet een speciaal of een gespecialiseerd iemand te zijn om het vak uit te voeren. Als jij een beetje goed kan schrijven en lange teksten kan maken en over veel onderwerpen wel informatie weet of weet te vinden, ben jij een goede blogger.

Wat is het nut van een blog?

Wat ik in het vorige stukje al zei, het is een stukje tekst van ongeveer 350/400 woorden die gaat over 1 onderwerp en waar je wat informatie oververteld die de lezer interessant vindt. Een blog wijst naar een andere website, daar wordt Google blij van om het zo te zeggen. Door al die blogs en linkjes naar andere websites, kom je hoger in de zoekmachine en word je website sneller en beter gevonden. Bloggers weten veel van de onderwerpen waar ze over schrijven. Het zijn ook niet de moeilijkste onderwerpen maar je moet toch even 400 woorden uit je mouw schudden en niet iedereen kan dat.

Conclusie

Mijn conclusie is:

Bloggers zijn gewoon mensen die hun vak uitvoeren ook wel influencers genoemd. Ze schijven stukken tekst over allerlei onderwerpen en weten daar veel informatie over te verzamelen. Een blog is een belangrijk deel van de onlinemarketing. Een blog zet je online en het is marketing. Die 2 woorden maken het woord Onlinemarketing compleet. Als je goed kan schrijven en over bepaalde onderwerpen veel weet en je het ook leuk vindt om te schrijven, raad ik je aan om een stage te lopen bij een bedrijf die daar gespecialiseerd in is.