Waarom ik koos voor een dubbele wastafel in mijn badkamer

Met de verbouwing van de badkamer kwam ik in de luxe positie om te kiezen voor een dubbele wastafel of niet. De badkamer was groot genoeg, alleen de wc moest dan wel verplaatst worden naar de andere kant. Eerst vond ik het een heel gedoe, want wanneer zou dan mijn badkamer klaar zijn en hoe zat het met de afvoer van de kranen en de wc? Ik had nog even de tijd om na te denken en dat was maar goed ook. Naarmate de tijd vorderde namen mijn twijfels af. Ik heb mijn dubbele wastafel nu al anderhalf jaar en heb er zoveel plezier van! Als je de ruimte en het budget hebt zou ik het je dan ook aanraden.

Een enorme keus aan dubbele wastafels

Ik wist niet dat er zoveel keus aan modellen was. In diverse materialen zijn dubbele wastafels te verkrijgen. In alle soorten en maten. De een nog mooier dan de ander. Glazenwastafels, natuurstenenwastafels, bamboewastafels, houten wastafels, kunststofwastafels, marmeren, RVS en wastafels van gezoet basalt! Er hing natuurlijk ook een prijskaartje aan die dubbele wastafel. Gelukkig was mijn gezin mee en die konden mij flink afremmen.

Een dubbele wastafel is nog geen waskom

We besloten om voor een wastafel te gaan, nadat we ook de keuze hadden om voor een dubbele waskom te gaan. Ik en met mij velen schat ik, wist niet eens dat daar verschil in zat. Het eerste wat ik dacht was ‘wat is goedkoper?’ Het verschil zit hem eigenlijk alleen maar in de tafel en de kom. Een wastafel zorgt voor een ruimtelijk effect in de badkamer, omdat er geen meubel onder hoeft te zitten. Je plaatst een dubbele wastafel aan de wand. Een waskom hoort op een badkamermeubel. Beiden prachtige opties en het zag er in de showroom fantastisch mooi uit. Moeilijk te kiezen, want ze zitten beiden in dezelfde prijscategorie. Het hangt echt van je persoonlijke voorkeur af.

Twee wastafels naast elkaar kent alleen maar voordelen

In een groot gezin als die van mij is het heerlijk om geen wachtrijen meer te hebben met tanden poetsen. Geen ruzie en gehaast meer. Nog meer voordelen op een rij:

  • Romantisch samen in de badkamer zijn met je lief
  • Nooit meer wachtrijen
  • Laten zien aan je kind hoe je moet poetsen, door hem jou na te laten doen
  • Geen spuw op je handen als je samen in een wasbak spuwt
  • Ziet er super strak uit
  • Geeft je badkamer die extra uitstraling
  • Ziet er luxueus uit en geeft meerwaarde aan je woning

Ik zeg ook eerlijk aan iedereen dat ik niet meer zonder dubbele wastafel kan. Je went er snel aan, net als de rest van het gezin.