Haarverzorging na de vakantie

 

In de koude kerstvakantie zoeken veel Nederlanders warmere gebieden op om de winter door te brengen. Hartstikke lekker natuurlijk, maar je haar kan het iets minder leuk vinden. Door de zon kan je haar wat droger en stroever aanvoelen. Het is daarom zaak om je haar goed te verzorgen als je terug bent van je welverdiende vakantie. Shampoo en conditioner alleen zijn vaak niet genoeg, maar een haarserum draagt enorm bij aan de verzorging van je haar na zo’n zonvakantie.

Hoe werkt een haarserum?

Haarserum kan gezien worden als een soort van beschermend laagje, waardoor je haar wordt beschermd tegen bijvoorbeeld fel zonlicht. Daarnaast is het een goed middel om je haar te beschermen tegen hitte van bijvoorbeeld een föhn, krultang of stijltang. Verder bevat het siliconen, waardoor je haar lekker makkelijk door te kammen is en je geen last krijgt van gespleten puntjes. Het is daarnaast een perfect middel tegen pluizig haar en het geeft een mooie glans.

Hoe breng je de serum aan?

Serum moet altijd aangebracht worden op nat haar. Het is het beste om eerst je haren te wassen met shampoo en conditioner, en daarna de serum aan te brengen. Zorg ervoor dat je echt maar 1 of 2 druppels gebruikt, anders wordt je haar al snel weer heel vet. Het handigste is om de serum op je handen te wrijven en het daarna in de wortels van je haar te masseren. Na het aanbrengen kun je gewoon overgaan op je dagelijkse huidverzorgingsroutine.

Verschil met een olie

Zoals eerder genoemd, werkt een haarserum als een beschermlaagje en biedt het je haar bescherming tegen invloeden van buitenaf zoals UV-stralingen of de hitte van je stijltang. Een olie werkt anders. Haarolie voedt je haar juist van binnenuit omdat het dieper je haar intrekt.

Op Haarcentrum.nl is een ruim aanbod van verschillende serums te vinden. Zo is er altijd een goede optie voor jouw haar!