justagirlsweblog.nl

Welke soorten kranen zijn er voor jouw badkamer?

kranen

Kranen zijn een belangrijk onderdeel van iedere badkamer. Er zijn in elke badkamer minimaal 1, maar vaak veel meer kranen te vinden. Een kraan die je niet veel ziet is eventueel de kraan van de wasmachine. De kraan van de wastafel, van de douche en van een eventueel bad zijn echter wel prominent aanwezig in de badkamer. Tot slot kiezen steeds meer mensen voor een bidet in de badkamer, waar uiteraard ook een kraan aan te pas komt. Het is daarom belangrijk om na te denken over de stijl en functionaliteiten van deze kranen, voordat je een keuze maakt voor kranen in jouw badkamer. Uiteraard kunnen de verschillende kranen in de badkamer ook op elkaar afgestemd worden, zodat de badkamer een uniforme stijl heeft.

Kranen voor de wastafel

Wanneer je kranen zoekt voor de wastafel zijn er kranen met een hoge uitloop, of een lage uitloop. De keuze voor de ene of de andere kraan is afhankelijk van smaak en ruimte in de wastafel. Bij een klein wastafeltje wordt vaak een lagere kraan gekozen, terwijl grotere waskommen ook grotere kranen kunnen gebruiken. Tot slot kan gekozen worden voor een kraan die uit de wastafel komt, of voor een wandkraan. Ook dit is afhankelijk van jouw persoonlijke smaak.

Douchekranen

Kranen voor de douche zijn verkrijgbaar als thermostatische kranen of mengkranen, hoewel tegenwoordig vrijwel uitsluitend thermostatische kranen verkocht worden. Daarnaast zijn er kranen met een mengknop, of juist met een hendel. Beiden zijn praktisch, maar de keuze is afhankelijk van de stijl van de badkamer. De douchekraan wordt altijd gecombineerd met ofwel een handdouche en/of een regendouche. Met de juiste douchekraan kun jij genieten van een heerlijk warme douche!

Badkraan

Een kraan is tot slot ook een essentieel onderdeel van een bad, zonder kraan is het immers niet mogelijk om het bad tot de rand toe te vullen met heerlijk warm water. Kranen voor in bad zijn in moderne of klassieke stijl verkrijgbaar. Er zijn badkranen die aan het bad bevestigd worden (ook wel opbouwkranen genoemd), maar ook kranen die aan de muur gemonteerd worden(inbouwkranen). Er zijn kleine smalle kranen, voor kleine badkamers, of grote brede kranen voor een grotere badkamer. Tot slot kun je ervoor kiezen om de badkraan ook van een handdouche te voorzien. Wanneer je het prettig vindt om ook in bad te kunnen douchen, is dit met een handdouche mogelijk.

Mobiele versie afsluiten