Winterjas shoppen: welke stijl kies jij?

Een winterjas moet allereerst lekker warm zijn, laten we dat vooropstellen. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je er daarom niet stijlvol bij kan lopen. Er zijn zoveel verschillende jassen en stijlen waar je voor kunt kiezen, het is nu dus alleen de vraag: welke winterjas past nou bij jou? Denk dan bijvoorbeeld aan de vorm van het lichaam en jouw persoonlijke stijl. Deze twee dingen zijn van essentieel belang als je opzoek gaat naar de perfecte winterjas.

Wat pas bij jouw lichaam?

In een winterjas heb je al snel het idee dat je een stuk dikker oogt. Logisch natuurlijk, want de jas op zich is al een stuk dikker om je lekker warm te houden. Daardoor is het goed om te weten welke pasvorm het beste bij jou zou staan. Heb je bijvoorbeeld wat rondingen, ga dan niet voor een hele korte jas. Hierdoor accentueer je alleen maar de punten die je eigenlijk zou willen verbergen. Kies voor een lang model met bijvoorbeeld een ceintuur om de middel. Zo krijg je de taille weer terug. Dit geldt ook bij hele slanke dames. De ceintuur om de middel zorgt ervoor dat je jouw vrouwelijke vormen accentueert. Maar welke jas pas nu echt goed bij jouw figuur?
• Zandloper: Kies voor een jas die de lichaamsvormen accentueert. Dit kan met een trenchcoat met een ceintuur bijvoorbeeld.
• Appel: Zorg dat er een aandachtspunt op de schouders is. Zo lijkt het lichaam wat rechter. Qua lengte kan je het beste kiezen voor een jas die op de bovenbenen valt.
• Peer: Door de nadruk op de schouder en taille te leggen zorg je ervoor dat de brede heupen in proportie zijn.
• Recht: Kies voor een kort model die ook nog eens de taille mooi uit doet komen.
• Kleine borsten: Leg de nadruk op de borsten, zorg juist daar voor een druk aanzicht. Dit kan door bijvoorbeeld een brede kraag te dragen, maar ook door een winterjas te nemen waar een rij dubbele knopen op zit.
• Grote borsten: Vermijd drukke details op de bovenkant van de jas. Ga voor een rustige kraag.
• Lang: Kies voor een jas die tot maximaal half op de bovenbenen valt. Anders lijk je alleen maar nog langer.
• Kort: Ga voor een model dat op de knieën valt. Hierdoor creëer je opties meer lengte.

Persoonlijke smaak

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat jij je lekker voelt in jouw winterjas. Een jas kan nog zou mooie bij je lichaam passen, als het helemaal niet jou stijl is dan zal je hem ook niet met plezier dragen. Pas er gewoon een aantal aan en je zult vanzelf zien dat je een mooie winterjas zult vinden die bij jou sportieve, klassieke of juist opvallende stijl zal passen.